Acasa Social Ninsoarea puternică face prăpăd în raionul Ialoveni

Ninsoarea puternică face prăpăd în raionul Ialoveni

ninsoare ialoveni

 

Șeful serviciului Protecție Civilă, Marcel Pulbere, ne-a comunicat că, în prezent 19 unități de transport lucrează la deszăpezirea drumurilor din raion. Din cauza copacilor doborâți și a cablurilor rupte, majoritatea localităților raionului sunt deconectate parțial de la rețeaua de curent electric. Sunt, însă, și unele sate deconectate integral. Este vorba de Pojăreni, Molești, Hansca, Nimoreni, Mileștii Noi, Văratic, Zâmbreni, Țâpala și Cigârleni. Informații despre mașini avariate la serviciul 901 nu au parvenit.

De dimineață, transportul public din satele raionului nu circulă din cauza drumurilor impracticabile. În orașul Ialoveni, pe rută se deplasează doar câteva unități de transport până la Telecentru. În Chișinău, însă, transportul în comun este paralizat totalmente din cauza străzilor blocate. Primăria capitalei a anunțat situație excepțională și a rugat cetățenii să nu iasă din locuințe.

Și autoritățile publice din localitățile raionului Ialoveni au anunțat situație excepțională și au rugat oamenii să rămână în casele lor. Cei care ies sunt rugați să se abțină de la deplasările cu mașina și să fie prudenți în apropierea pilonilor de electricitate și a copacilor mari. La fel, cetățenii au fost rugați să participe la activitatea de deszăpezire.

Pentru toată ziua de astăzi, 21 aprilie, serviciul meteorologic a anunțat cod portocaliu de ninsori.

Olesea Hîncu

 

ninsoare ialoveni 1

ninsoare ialoveni 2

ninsoare ialoveni 3

Foto: Veaceslav Aftene


Curs valutar

  oferit de: cursbnm.md