nexus

Acasa Ultimele Știri Obiectiv European

Obiectiv European

FALS: La ONU au pledat împotriva închiderii şcolilor din Moldova

Luni, 11 Iulie 2016 15:57

stop falsPe 29 iunie 2016 raportorul special ONU pentru drepturile minorităților, Rita Izsák-Ndiaye, a prezentat în cadrul unei conferințe de presă constatările preliminare după vizita întreprinsă în Republica Moldova. În aceeaşi zi, portalul Sputnik.md, filiala moldovenească a agenției ruseşti, a difuzat o ştire cu titlul: „La ONU au pledat împotriva închiderii şcolilor din Moldova”.

Citeşte mai mult...

   

STOP FALS! În caz de dezordini, trupele române vor intra în Moldova?

Marţi, 26 Ianuarie 2016 14:28

stop falsÎn buletinul de știri din seara zilei de duminică, 24 ianuarie 2016, postul de televiziune Pervîi kanal din Federaţia Rusă a inserat un reportaj de la protestele din Chișinău. La minutul 0.43, prezentatoarea spune: „Toate partidele de opoziție insistă că protestul este pașnic, în Europa deja ne-am integrat, de aceea putem insista numai pe una: ca autoritățile noastre să mediteze și să salveze țara, în caz contrar, potrivit unor documente adoptate în urma cu câțiva ani, în caz de dezordini, în Moldova vor fi introduse armata română și administrația românească și asta va fi sfârșitul independenței Moldovei pentru totdeauna”.

Citeşte mai mult...

   

STOP FALS! Publika și Hotnews.md au răstălmăcit declarația ambasadorului SUA

Miercuri, 23 Decembrie 2015 21:00

stop falsPe 21 decembrie 2015, înainte ca Preşedintele Republicii Moldova, Dl Nicolae Timofti, să facă nominalizarea pentru funcţia de prim-ministru, ambasadorul SUA în Republica Moldova James Pettit a postat un mesaj pe pagina de Facebook a Ambasadei în care se întreba, retoric, dacă în criza politică din Republica Moldova cineva se mai gândește la oamenii de rând. „O mulțime de evenimente s-au produs astăzi. Mă întreb dacă cineva se gândește la ceea ce-și dorește poporul moldovean? Democrația înseamnă să reprezinți cu adevărat voința şi dorinţa poporului. Într-o democrație, cetățenii sunt reprezentați cu adevărat; liderii trebuie să servească țării lor și cetățenilor lor, și nu invers. Să sperăm că spiritul sărbătorilor va prevala și în acțiunile liderilor”, scria James Pettit.

Citeşte mai mult...

   

FALS: Primul pas pe calea integrării europene a fost legalizarea căsătoriilor între cuplurile de acelaşi sex

Miercuri, 25 Noiembrie 2015 15:33

stop falsAgenţia de presă din Federația Rusă ”Nationalinaia slujba novostei”, ce livrează ştiri mai multor posturi de radio, a inserat pe 18 noiembrie 2015 o declaraţie a unui deputat din Sankt-Petrersburg, Vitali Milonov, care sugerează că Republica Moldova a legalizat căsătoriile între cuplurile de gay şi lesbiene. „De exemplu, Moldova, care a încercat să meargă pe calea integrării europene, primul lucru care a fost nevoită să-l facă e să adopte un pachet de legi ce legalizează căsătoriile între cuplurile de acelaşi sex. În Ucraina a fost o condiție similară – adoptarea unui pachet de legi care liberalizează atitudinea față de perverși de tot felul”, a spus Milonov.

Citeşte mai mult...

   

Liubomir Chiriac, director executiv al Institutului pentru Dezvoltare şi Iniţiative Sociale „Viitorul”: „Guvernanţii din Republica Moldova trebuie să preia practici de conducere aplicate în Occident”

Joi, 22 Octombrie 2015 15:58

Liubomir ChiriacLiubomir Chiriac spune că Republica Moldova are de unde învăţa pentru a-şi continua parcursul european, iar guvernanţii de la noi trebuie să preia practici de conducere aplicate în Occident pentru ca ţara să se dezvolte în aşa fel, încât cetăţenii să beneficieze de servicii calitative.

Citeşte mai mult...

   

Lilia Carasciuc, director executiv Transparency International-Moldova: “Dacă nu va vâsli spre Uniunea Europeană, ţara noastră va lua o direcţie greşită”

Marţi, 13 Octombrie 2015 13:01

Lilia CarasciucLilia Carasciuc ne-a acordat un interviu în care a vorbit despre necesitatea reformării instituţiilor de stat care au rolul de a combate şi preveni fenomenul corupţiei în Republica Moldova.

Citeşte mai mult...

   

Uniunea Europeană leagă prietenii între polițiști și copiii din Moldova

Duminică, 19 Iulie 2015 09:27

ue leaga prieteniiAnual, sute de copii din țara noastră intră în contact direct sau indirect cu sistemul de justiție - fie că sunt victime, martori sau bănuiți că ar fi comis ilegalități. În toate cazurile invocate este foarte importantă existența unor proceduri de lucru cu aceşti copii - de la discuția purtată de polițistul de sector cu minorul până la prezentarea lui în instanță. Şi pentru că cel mai bine se lucrează într-o atmosferă prietenoasă, UE a decis să se implice la legarea prieteniei dintre polițiştii şi copiii din Moldova.

Citeşte mai mult...

   

10 lucruri din Marele Ducat de Luxemburg care pot inspira Moldova

Sâmbătă, 18 Iulie 2015 09:48

diana condritchiLa rubrica „Europa care ne inspiră”, realizată tradiţional în parteneriat cu portalul www.stiripozitive.eu, vă propunem să aflaţi care sunt cele zece lucruri din Marele Ducat de Luxemburg ce ar putea inspira Moldova.

Citeşte mai mult...

   

Femeile primar reinventează orașele europene

Joi, 16 Iulie 2015 08:02

Alegerile din 14 şi 28 iunie 2015 au adus în fruntea administrațiilor publice locale din țara noastră 183 de femei, cu 17% mai mult decât în scrutinul din anul 2011. Raportat la totalul de 897 primari aleşi, putem vorbi despre o prezență de peste 20 la sută a femeilor în procesul decizional la nivel local. Proporția se menține şi dacă ne referim la totalul candidaților pentru funcția de primar, înscrişi în cursă: 3426 (77,5%) bărbați și 995 (22,5%) femei.

Citeşte mai mult...

   

Măsuri de sporire a încrederii: Grădinița din Caragaș, o punte între cele două maluri de Nistru

Marţi, 23 Iunie 2015 10:32

gradinita caragas 1Să mergi la o grădiniță cu condiții bune, unde iarna este cald, vara - răcoare, iar din robinet curge apă caldă pe tot parcursul anului este un lucru firesc la care, însă, nici nu îndrăzneau să viseze oamenii din satul Caragaș, raionul Slobozia, localitate de pe malul stâng al Nistrului. Acum un an, în grădinița din localitate, acoperişul curgea la orice ploaie, iar iarna era la fel de frig ca și afară.

Citeşte mai mult...

   

Curs valutar

  oferit de: cursbnm.md

nexus