ialovenionline
MD.IL .Bardar Liceul teoretic „Aurel David may 2023 03 1

1 septembrie FĂRĂ tradiționalul careu, la Bardar. Directoare: Să avem mai multă socializare, nu careu, nu concert

31 august 2023
7479 vizualizări

Administrația și consiliul profesoral din cadrul Liceului Teoretic „Aurel David” din Bardar a decis că în acest an, de 1 septembrie, nu va fi organizat tradiționalul careu. Directoarea instituției de învățământ, Valentina Plugaru, spune că, consiliul profesoral a decis să beneficieze de dreptul de a alege activitățile din prima zi a anului de învățământ, oferit de Ministerul Educației.

„Noi nu am considerat oportun sa facem careu. Vrem să ușurăm ziua pentru copii. Să scoți și să ții peste 500 de copii afară,  e complicat. În primul rând temperatura de afară, e foarte cald, copiii nu au răbdare să asculte, am avut cazuri în care copiii și-au pierdut cunoștința. 

Noi considerăm că va fi mai eficient fără careu. Profesorii au pregătit activități pentru copii. Prima oră va fi cu tematica pe care ne-a dat-o Ministerul Educației – Moldova Europeană, a doua oră va fi despre managementul clasei, avem multe de vorbit. Prima zi de școală trebuie să fie o întâlnire după vacanță, să avem mai multă socializare cu elevii, cu diriginta, cu profesorii. Nu careu, nu concert. Eu optam pentru asta de mai mulți ani, de fapt. Atâta timp cât anul acesta ni s-a dat libera alegere, am zis să încercăm. Dacă nu o să fie reușit în totalitate, la anul o să îmbunătățim. Dar vrem să ușurăm această zi”, ne-a spus Valentina Plugaru.

Totuși, directoarea spune că o activitate deosebită va fi organizată pentru cei care pășesc pentru prima dată pragul școlii, dar și pentru cei din clasele a IX-a și a XII-a:

„Bineînțeles, pentru elevii din clasa I, IX, și a XII-a vor avea parte de o întâmpinare deosebită, nu i-am lăsat în umbră. O să fie interesant. Sper să fie. Încercăm. În Chișinău mai sunt școli unde nu se face careu, nu suntem noi primii în toată republica”.

Amintim, Ministerul Educației a emis o circulară prin care a informat instituțiile de învățământ despre aspectele organizatorice ale primei zile din noul an de studii. În circulară se menționează că instituțiile pot organiza tradiționalul careu, însă cu o durată de până la 45 de minute, activități pe clase sau alte activități inovatorii, la decizia instituției de învățământ.

369780525 9798464540226619 286507767326590956 n

Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările