ialovenionline

Despre proiect

Site-ul IaloveniOnline a fost fondat în 2009, de către Andrei Hîncu, cu suportul financiar al programului Youth Action Fund al Open Society Institute. Un an mai târziu, prin intermediul ONG-ului Centrul pentru Comunicare Internațională și Drepturile Omului, a fost creată prima echipă de jurnaliști civici din localitățile raionului Ialoveni. Astfel, IaloveniOnline și-a atribuit rolul de „watchdog” sau câine de pază al comunității raionului Ialoveni.

Pe parcursul a peste 15 ani de existență, la IaloveniOnline au activat circa 70 de tineri voluntari. De asemenea, la conținutului site-ului au contribuit elevi, studenți, profesori, funcționari publici, cetățeni activi din raionul Ialoveni.

Mii de articole, milioane de vizualizări din țară și din diasporă, live-uri video, digest-uri în alegeri, monitorizarea administrației publice locale și a achizițiilor publice, sesizări pe diferite probleme, petiții, investigații, interviuri, evenimente culturale, sportive și de divertisment – toate acestea au făcut site-ul o resursă importantă de informații și comunicare online din raionul Ialoveni.

În prezent, IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

Pe parcursul anilor, IaloveniOnline a fost sprijinit de către Uniunea Europeană, People in Need Slovakia, Canada Fund for Local Initiatives, Fundația Konrad Adenauer, Asociația Presei Independente, National Endowment for Democracy, European Partnership for Democracy, Ambasada SUA în Republica Moldova, Black Sea Trust for Regional Cooperation by the German Marshall Fund of the United States, Open Society Institute.

În perioada aprilie – noiembrie 2024, IaloveniOnline implementează proiectul ”IDENTITATE ROMÂNEASCĂ – IDENTITATE EUROPEANĂ”, finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

logo drrm.gov .ro 1

*Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova.