ialovenionline
26 noiembrie 2023 zapadafoto: Primăria Ruseștii Noi/Facebook

10 școli din raionul Ialoveni și-au suspendat activitatea. Elevii revin mâine la ore

27 noiembrie 2023
304 vizualizări

ACTUALIZARE: Gimnaziul „Mitropolit Curie Grosu” din Nimoreni nu a activat nici astăzi, 28 noiembrie, din cauza întreruperii alimentării cu energie electrică, urmare a condițiilor meteorologice din ultimele zile. Potrivit primarului localității, Andrei Covali, astăzi la ora 14:00 au fost remediate problemele cu energia electrică, astfel, de mâine, 29 noiembrie, copiii vor reveni la ore.

361 de instituții de învățământ primar, gimnazial și liceal din întreaga țară și-au suspendat astăzi (27 noiembrie) activitatea, urmare a deciziilor adoptate de autoritățile publice locale. Din numărul total de instituții de învățământ care și-au întrerupt programul, 10 sunt din raionul Ialoveni. Potrivit șefului Direcției Generale Educație Ion Scutaru, de mâine, 28 noiembrie, cele 10 instituții își vor relua activitatea în mod obișnuit.

Cele mai multe instituții care și-au suspendat activitatea sunt din Chișinău – 151 la număr. La Anenii Noi au rămas închise astăzi 27 de școli, Basarabeasca – 8, Cahul – 9, Cantemir – 16, Căușeni – 19, Cimișlia – 3, Criuleni – 5, Dubăsari – 5, Hâncești – 2, Ialoveni – 10, Leova – 13, Orhei – 5, Rezina -10, Ștefan Vodă – 26, Taraclia – 17, UTA Găgăuzia – 35. 

Alte 20 de școli desfășoară lecțiile în regim online. În același timp, în cinci școli procesul didactic s-a desfășurat în format mixt, dat fiind faptul că unii elevi nu au avut posibilitatea de a se deplasa cu transportul școlar, aceștia fiind conectați la ore online.

În total, în instituțiile care și-au sistat astăzi activitatea studiază un număr de peste 150 de mii de copii. Alți 3866 de copii au participat online la procesul educațional.

Modul și orarul recuperării orelor va fi decis de organele locale/municipale de specialitate în comun cu administrația instituțiilor de învățământ. 

În total, în Republica Moldova activează 1203 instituții de învățământ general. 


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările