ialovenionline
Alegeri locale 2023 Nimoreni

Nimoreni: Unchiul și nepotul cu același nume candidează la funcția de primar. Vezi cine sunt candidații

10 octombrie 2023
1692 vizualizări

Cinci persoane și-au depus candidatura pentru funcția de primar al satului Nimoreni. Doi din cei cinci candidați au același nume și sunt rude: unchi și nepot. Cei cinci candidați sunt: Dimitrov Alexandra – Partidul Acțiune și Solidaritate, Eremia Andrei – Partidul Platforma DA, Covali Andrei – Partidul Liberal Democrat din Moldova, Olaru Igor –  candidat independent, Covali Andrei, Partidul Social Democrat European.

candidati primar nimoreni 2023


Dimitrov Alexandra, candidata Partidului Acțiune și Solidaritate are 69 de ani, este de profesie economistră și activează în funcție de directoare la SRL -ul Cornel-Dimitrov.

Eremia Andrei candidatul Partidului Platforma DA  are 52 de ani și deține funcția de vicepreședinte al raionului Ialoveni. Eremia a candidat și în 2019 la funcția de primar, pe lista Blocului Electoral ACUM.

Covali Andrei, candidatul Partidului Liberal Democrat din Moldova are 56 de ani și este de profesie agronom. El a candidat și în 2015 și în 2019 la funcția de primar pe lista aceluiași partid. Acesta nu a câștigat nici un mandat.

Covali Andrei, candidatul Partidului Social Democrat European  este actualul primar al satului Nimoreni. Are 42 de ani și de profesie este inginer. Acesta a fost ales primar în 2019 și în 2015  pe lista Partidului Democrat din Moldova.

Olaru Igor s-a înregistrat în cursa electorală drept candidat independent.

Pentru consiliul local s-au înregistrat 2 candidați independenți – Olaru Igor și Ciocan Chiril, alte patru partide au înaintat liste cu candidați. Partidul Acțiune și Solidaritate a propus  10 candidați, dintre care 6 femei și 4 bărbați. Partidul Liberal Democrat din Moldova a înaintat o listă cu 12 candidați, dintre care 4 femei și 8 bărbați. Partidul Platforma DA are 10 candidați dintre care 4 femei și 6 bărbați. Partidului Social Democrat European are 12 candidați, dintre care 5 femei și 7 bărbați. 

pas nimoreni consilieri 2023 2
pas nimoreni
platforma da nimoreni candidati 2023
candidati 2023 nimoreni psde
candidati 2023 nimoreni pldm

Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările