ialovenionline

Guvernare locală

Satul european foto

22 de primării din raionul Ialoveni au despus note conceptuale la Programul „Satul European Expres”

23 mai 2023
853 vizualizări

22 de note conceptuale de la 22 primării din raionul Ialoveni au depus inițiativele la concursul Programului „Satul European Expres”. Propunerile de proiecte se axează pe reabilitarea drumurilor, construcția și renovarea terenurilor de sport și agrement, precum și a edificiilor destinate prestării serviciilor sociale, reabilitarea clădirilor publice, eficientizarea energetică a acestora și iluminatul stradal. Doar 3 primării, Văratic, Cigîrleni și Mileștii Mici nu au despus inițiative la program.

Blue Illustrated Path Design Process Timeline Infographic 2

Informația a fost confirmată de șefa serviciului comunicare și relația cu mass-media, de la Oficiul Național de Dezvoltare Regională și Locală, Diana Lvovschi.

În următoarele 30 de zile, notele conceptuale ale primăriilor care au intrat în concurs vor fi evaluate de o Comisie Interministerial.

Programul „Satul European Expres”,  a fost lansat recent de Guvernul Republicii Moldova și are scopul de a moderniza infrastructura rurală prin implementarea unor proiecte rapide, cu un termen de finalizare de maximum 6 luni și posibilitatea accesării resurselor financiare de până la 450 mii de lei.

La nivel național au fost depuse 680 de inițiative pentru Programul „Satul European Expres”.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările