ialovenionline
abandon

24 de elevi au abandonat școala anul trecut, în raionul Ialoveni

9 februarie 2022
465 vizualizări

24 de elevi din raionul Ialoveni au abandonat sistemul de învățământ anul trecut. 15 copii au fost înregistrați la sfârșitul semestrului II al anului de studii 2020-2021 și alți 9 în primul semestru al anului 2021. Printre principalele cauze se înregistrează mediul defavorizat și neglijența educațională.

Conform datelor oferite de Angela Șincovici, șefă la serviciul raional asistență psihopedagogică și psihologă la Direcția Generală Educație Ialoveni, din cele 24 de cazuri doar unul este la învățământul primar.

Specialista menționează că instituția face eforturi pntru a reduce numărul copiilor care abandonează sistemul de învățământ. „Monitorizarea accesului la educație a tuturor copiilor indiferent de potențial și de proveniență este unul din firul roșu a Direcției Generale Educație Ialoveni. Se face o evidență strictă pentru a interveni destul de timpuriu și de a sesiza cazurile. Este important să aducem toți copii la școală și să-i ajutăm să finalizeze o treaptă de învățământ”, susține Angela Șincovici.

Green and Black Modern Overlay Healthy Lifestyle Infographic

Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările