ialovenionline
img 6166

4 Iulie – zi de doliu național. Serghei Muntean și Igor Ciofu, originar din Nimoreni, decorați post-mortem cu Medalia “Meritul Militar”

3 iulie 2023
862 vizualizări

Pentru comemorarea lui Serghei Muntean și Igor Ciofu, victime ale incidentului tragic care a avut loc pe Aeroportul Internațional Chișinău în data 30 iunie 2023 și în semn de profundă compasiune și solidaritate cu familiile, rudele și apropiații victimelor, Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat un decret privind declararea zilei de 4 iulie 2023 zi de doliu național. 

În această zi, în toate localităţile din țară, precum și în misiunile diplomatice și consulare ale Republicii Moldova de peste hotare, drapelele de stat vor fi arborate în bernă. La ora 12.00 se va cinsti memoria victimelor prin păstrarea unui moment de reculegere. 

Autorităţilor publice, întreprinderilor şi organizaţiilor li se recomandă să renunţe la desfăşurarea acţiunilor distractive de masă, iar instituțiilor mass-media să ţină cont de specificul zilei de 4 iulie la editarea publicaţiilor şi la formarea programelor.

Președinta Maia Sandu a semnat și un decret prin care se conferă post-mortem Medalia „Meritul Militar” lui Igor Ciofu, locotenent-colonel în rezervă al Serviciului de Protecție și Pază de Stat, și lui Serghei Muntean, agent-șef adjunct al Poliției de Frontieră a MAI.

Amintim, Igor Ciofu – una din victimele atacului armat de la Aeroportul Internațional Chișinău, este originar din raionul Ialoveni, Satul Nimoreni. Acesta este astăzi, 3 Iulie, petrecut pe ultimul drum și este înmormântat în cimitirul din Nimoreni.

În susținerea familiei îndurerate, rămase fără soțul și tatăl Igor Ciofu, a fost organizată o strângere de fonduri Ajutăm familia lui Igor Ciofu. Până la momentul publicării acestui articol au fost donați peste 3200 euro.

Cealaltă victimă, polițistul de frontieră Serghei Muntean, va fi înmormântat pe 4 Iulie, în cimitirul din satul Volintiri, raionul Ștefan-Vodă.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările