ialovenionline
parc ialoveni

5 august – Ziua Verde în Ialoveni. O serie de activități vor avea loc în Parcul „Sfatul Țării”

4 august 2021
720 vizualizări

Pe 5 august 2021, începând cu ora 9:30, în Parcul „Sfatul Țării” din orașul Ialoveni se organizează o serie de activități dedicate curățeniei și înverzirii orașului, activități creative pentru copii, discuții informative și relaxante despre dezvoltarea orașului precum și activități culturale. Evenimentul este organizat de Centrul de Inovare și Politici din Moldova (CIPM), iar doritorii de a participa la activități sunt rugați să scrie un mesaj fie pe adresa oficială [email protected], fie pe pagina de Facebook a evenimentului, cu numele și prenumele fiecărui participant.

Potrivit organizatorilor, pe 5 august, în Parcul Sfatul Țării din Ialoveni vor avea loc următoarele activități:

1. ”Discuții la cafea”, începând cu ora 09:30 sub forma de mic dejun orășenesc în care cetățenii orașului Ialoveni împreună cu Sergiu Armașu, Mihai Lupu (Expert, Institutul de Energetică din Moldova) și cu Nadejda Cebotari (Expert, Hai Moldova) vor discuta despre practicile și valorile europene legate de eficientizarea energetică, resursele regenerabile, reducerea poluării și îngrijirea ecologică a orașului. „Considerăm că este nevoie de această sesiune de informare, deoarece cetățenii încă nu conștientizează cât de importante sunt aceste aspecte pentru creșterea calității vieții și a sănătății”, spun organizatorii.

2. ”Hai să ne facem orașul frumos” este a doua activitate ce va avea loc imediat după sesiunea de informare „Discuții la cafea”. În cadrul acestei activități va fi derulată o acțiune de ecologizare a orașului. Echipa CIPM și Nadejda Cebotari (Expert, Hai Moldova) vor mobiliza participanții să participe la ecologizarea propriului oraș și astfel să deprindă obiceiul de a păstra curățenia localității.

3. În paralel cu ”Hai să ne facem orașul frumos”, pentru doritori va fi organizată o discuție liberă sub denumirea de ”Punct de informare despre energia verde” cu expertul Mihai Lupu și Sergiu Armașu. „Vom vorbi despre instalarea panourilor foto-voltaice, cum să vinzi surplusul de energie ca urmare a instalării panourilor foto-voltaice, cum se aplică schema de sprijin contorizare netă”, spun organizatorii.

3. ”Workshop creativ pentru părinți și copii” va începe ora 13:00. Echipe de părinți și copii vor lucra la proiectele lor creative despre ”Cum va arăta orașul meu în 10 ani?”. Cele mai ingenioase proiecte creative vor fi premiate.

4. ”Realizări și planuri la o limonadă rece” care va începe la ora 14:30 va reprezenta o conferință mai formală la care va participa un reprezentant al Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova. În cadrul acestui eveniment vor fi prezentate realizările proiectului ”Ialoveni – orașul viitorului” precum și planurile de viitor ale Primăriei Ialoveni privind problemele de mediu și eficientizarea energetică. Mai mult decât atât, copiii vor prezenta cum văd ei viitorul orașului Ialoveni sub forma de cântec, dans, desen, pictură, teatru etc.

_____________________

Centrul de Inovare și Politici din Moldova – CIPM este organizația beneficiară a Programului de granturi locale al Uniunii Europene și implementează proiectul „Comunitate implicată pentru prosperitate. Ialoveni – orașul viitorului” în orașul Ialoveni. Programul de granturi locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană (European Union in the Republic of Moldova) și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ Moldova) În Regiunea de Dezvoltare Centru, partenerii de implementare a proiectului sunt Asociația pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă – AGER și AO ADR „Habitat”.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările