ialovenionline
bacalaureat 2023 rezultate finale 1 Copy

7 licee din raionul Ialoveni au promovat cu 100 % examenele de bacalaureat. Vezi care sunt ele

4 august 2023
908 vizualizări

Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare prezintă clasamentul instituțiilor de învățământ, alcătuit pe baza rezultatelor obținute de candidații înscriși în sesiunea de bacalaureat 2023. Potrivit documentului, 7 din cele 14 licee din raionul Ialoveni au promovat cu 100% examenul de bacalaureat.

Liceul Teoretic „Petre Ștefănucă” din orașul Ialoveni, Liceul Teoretic „Olimp” din Costești, Liceul Teoretic Costești din Costești, Liceul Teoretic „Andrei Vartic” din orașul Ialoveni, Liceul Teoretic „Gheorghe Palade” din Puhoi, Liceul Teoretic Tîpala și Liceul Teoretic Zîmbreni – sunt cele 7 licee ce au promovat examenele cu 100 %.

Cea mai mare media pe examen din raion a obținut Liceul Teoretic „Mihail Bîrcă” din Mileștii Mici de 7,61, iar cea mai mică medie pe examen e a Liceului Teoretic „Ion Surcuceanu” din Suruceni de 6,10.

Cea mai mare diferență dintre media pe anii de liceu și media examenelor a obținut Liceul Teoretic Costești – 1,34.

Iar Liceul Teoretic „Pretre Ștefănucă” se situează pe locul 43 din cele 98 de licee din țară care au promovat examenele 100 %.

Screenshot 2023 08 04 12.29.13

La examene au participat 380 de instituții din țară, dintre care 326 de licee teoretice, 48 de colegii și 6 instituții de învățământ superior. Conform rezultatelor finale ale sesiunii, 98 de licee teoretice au rata de promovare 100% (prin comparație cu 95 în anul precedent), dintre care 13 au media mai mare de 8 (prin comparație cu 14 în anul precedent).


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările