ialovenionline
vizita primari romania ialoveni 2

Opt primari din România vizitează astăzi raionul Ialoveni

7 mai 2022
766 vizualizări

O delegație formată din primari și funcționari ai 11 localități membre ale Asociației Naționale a Stațiunilor Balneare și Balneoclimatice din România se află astăzi într-o vizită în raionul Ialoveni. 

Reprezentanții localităților Băile Herculane, Bazna, Buziaș, Călimănești, Geoagiu Băi, Mangalia, Moinești, Slănic Moldova, Sovata, Tășnad și Vatra Dornei au vizitat Primăria orașului Ialoveni, unde au discutat despre posibilitățile de colaborare pe domeniul turismului și despre transferul de experiență în atragerea fondurilor europene.

Primarul orașului Slănic Moldova, Gheorghe Baciu, care este și președintele Asociației, a menționat că localitățile Slănic Moldova și Ialoveni au o relație mai veche reprezentată prin concertele Fanfarei din Ialoveni în stațiunea montană din România și că își dorește ca primăriile de pe ambele maluri ale Prutului să dezvolte cât mai multe relații de prietenie, schimb de bune practici și proiecte comune de dezvoltare a localităților.

„Municipiul Moinești a atras fonduri europene în valoare de peste 50 de milioane de euro. Am făcut investiții mari în medicină și educație, iar acum implementăm un proiect de 3 milioane de euro la Colegiul Tehnic și un alt proiect important care presupune extinderea Spitalului care are 400 de paturi. Invităm în România colegii din Ialoveni ca să învețe din experiența noastră”, a declarat primarul municipiului Moinești, Valentin Vieru.

Oaspeții din România vizitează astăzi localitățile Ialoveni, Dănceni și Puhoi. 

vizita primari romania ialoveni
Delegația din România la Galeria colecțiilor Petru Costin din orașul Ialoveni


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările