ialovenionline
pim danceni2Foto: odimm.md

În raionul Ialoveni va fi creată o Platformă Industrială Multifuncțională

30 decembrie 2020
783 vizualizări

În acest sens, Consiliul raional Ialoveni, Primăria Dănceni și Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întrepriderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), au semnat un Acord-Memorandum de Colaborare privind crearea și dezvoltarea unei Platforme Industriale Multifuncționale (PIM).

Semnatarii Acordului și-au propus dezvoltarea economică a regiunii și promovarea acesteia în calitate de poli de dezvoltare pentru atragerea de noi investiții. 

PIM-ul din raionul Ialoveni va fi  localizată pe terenul fostei școli de meserii nr 11 din satul Dănceni, având o suprafață de 6,5 ha, unde sunt amplasate 12 clădiri. Terenul identificat se află în proprietatea primăriei Dănceni. 

pim danceni1 1
Foto: odimm.md

Programul-pilot de creare a Platformele Industriale Multifuncționale este implementat de ODIMM în coordonare cu Ministerul Economiei și Infrastructurii. Acestea urmează a fi create în 18 raioane de pe întreg teritoriul Republicii Moldova cu nivel de industrializare mai scăzut.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările