ialovenionline

Guvernare locală

tipala simbol

Consilierii din Țipala trebuie să identifice un teren pentru „o groapă cu împrumut” în cadrul ședinței Consiliului comunal din 19 ianuarie 2021

19 ianuarie 2021
801 vizualizări

Gropile cu împrumut sunt folosite la extragerea până la o adâncime de 5 metri a rocilor sedimentare neconsolidate de argilă, argilă nisipoasă, nisip argilos pentru construcția terasamentului drumurilor. Ulterior, aceste terenuri sunt întoarse în circuitul agricol.

Ordinea de zi a ședinței Consiliului comunal Țipala a fost anunțată pe 18 ianuarie 2021 pe pagina de facebook a primăriei, însă fără a atașa proiectele de decizii. Astfel, consilierilor din Țipala le sunt propuse patru subiecte:

  1. Cu privire la proiectul investițional „Reabilitarea și modernizarea drumurilor publice locale din s. Țipala, r. Ialoveni”.
  2. Cu privire la identificarea terenului pentru proiectarea gropii cu îmrumut.
  3. Cu privire la evaluarea performanțelor profesionale ale secretarului consiliului local.
  4. Cu privire la modificarea bugetului aprobat pentru anul 2021.
sedinta tipala 19 01 2021

Şedinţele consiliului local sînt publice și orice persoană interesată poate asista la eveniment. Conform punctului 5 din articolul 17 al Legii privind administrația publică locală „Împiedicarea accesului liber la şedinţele consiliului local sau compromiterea procesului decizional prin acţiuni deliberate de ascundere a informaţiei de interes public se sancţionează conform legislaţiei în vigoare”.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările