ialovenionline
Lidia Onu prezidand o sedinta de consiliu scaledLidia Onu prezidând o ședință de Consiliu orășenesc

O consilieră PSRM din orașul Ialoveni numită reprezentant al Guvernului în teritoriu

13 aprilie 2021
1037 vizualizări

Lidia Onu aleasă consilieră, pe lista PSRM, în Consiliul orășenesc Ialoveni la alegerile locale din toamna anului 2019, a fost numită Şef adjunct al Oficiul teritorial Chişinău Cancelaria de Stat a Republicii Moldova, funcție numită, neoficilal, și reprezentant al Guvernului în teritoriu.

Lidia Onu a renunțat la mandatul de consilieră în Consiliul orășenesc Ialoveni. Despre aceasta a anunțat, în cadrul  primei ședinței din anul 2021, secretarul Consiliului, Lilia Mîța. Aceasta a informat consilierii că deja Comisia Electorală Centrală a validat și mandatul candidatului supleant de pe lista PSRM, Cojocaru Dan. Acesta a participat cu drepturi depline de consilier la ședința ordinară a consiliului din 26 februarie 2021.

La alegerile parlamentare din luna februarie 2019, Lidia Onu a candidat pe circumscripția uninominală Ialoveni, din partea Partidului Socialiștilor, dar s-a clasat pe locul 3, după Liviu Vovc și Monica Babuc.

Cunoscută ca și funcția de reprezentant al Guvernului în teritoriu, funcționarii care o dețin sunt schimbați de fiecare dată cum se schimbă conducerea politică de la Chișinău și Guvernul. Până în vara anului 2019 funcția a fost deținută de PD, după preluarea guvernării, Blocul ACUM și-au numit reprezentantul lor. După coalizarea PSRM cu PD până în decembrie 2020, funcția din Ialoveni revenise PD.

20210316 Lidia Onu
lidia onu reprezentant al guvernului


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările