ialovenionline
photo 2022 03 09 09 19 43

Un bărbat din Ialoveni a fost prins în timp ce transporta alcool etilic de contrabandă, în valoare de 1,4 milioane de lei

11 martie 2022
542 vizualizări

O schemă de transportare a alcoolului etilic evaluat la 18 milioane de lei, anunță Poliția Republicii Moldova. Drept urmare, un bărbat din Ialoveni, cu vârsta de 48 de ani, care ar fi unul dintre organizatorii schemei, a fost prins în flagrant în timp ce transporta alcool etilic cu un cost estimat la 1,4 milioane de lei, în preajma orașului Florești.

Potrivit Poliției, grupul infracțional transporta alcoolul fără timbre de acciz în vederea scoaterii lui din țară, prin contrabandă, pentru comercializare în Ucraina. Pentru anihilarea schemei, sub conducerea procurorilor PCCOCS au fost efectuate 40 de percheziții și peste 30 de măsuri speciale de investigații în privința membrilor a șase grupuri infracționale implicate.

Un alt lot de produs, în valoare de 5 milioane de lei a fost ridicat în cadrul perchezițiilor,  precum și peste 300.000 de lei proveniți din comercializarea alcoolului etilic.

Alcoolul era transportat cu unități de transport adaptate, cu rezervoare ascunse în care era depozitat produsul, ceea ce fără dotare tehnică specială nu putea fi depistat, până la verificarea fizică propriu-zisă.

Oamenii legii continuă investigațiile, inclusiv sub aspectul financiar-paralel, în vederea tragerii la răspundere a tuturor celor implicați în acțiunile de contrabandă (inclusiv tentative) și spălare de bani. Alte amănunte din dosarul penal urmează să fie făcute publice odată cu avansarea investigațiilor, spun oamenilor legii.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările