ialovenionline

Guvernare locală

Screenshot 2021 07 06T163855.225sursa foto: il.md

Agricultorii din raion, instruiți înainte de campania de recoltare. Autoritățile au creat un staff care va monitoriza lucrările

6 iulie 2021
602 vizualizări

Direcţia Economie a Consiliului raional  Ialoveni a organizat un seminar instructiv-informativ pentru agenții economici din raion, privind desfăşurarea campaniei de recoltare a culturilor cerealiere de grupa I, în condițiile deosebite ale anului curent. La seminar au participat 25 de agenți economici din domeniul agriculturii, din majoritatea localităților raionului.

Seminarul a avut loc după ce președintele Consiliului Raional, Mihail Silistraru, a creat, printr-o dispoziție, stafful raional privind supravegherea recoltării culturilor cerealiere și leguminoase de grupa I în anul 2021. Dispoziția stabilește și Planul de măsuri privind organizarea recoltării culturilor cerealiere și leguminoase, planul de acțiuni privind securitatea antiincendiară în perioada campaniei de recoltare. Prin dispoziție, se recomandă primarilor din raion să constituie staffuri similare, pentru a asigura o bună organizare și desfășurare a campaniei de recoltare, care vor coordona acțiunile cu stafful raional.

Captura

De asemenea, staff-ul raional va monitoriza în permanență mersul campaniei de recoltare, precum și va acorda agenţilor economici suportul necesar pentru efectuarea tuturor lucrărilor în termene optime și cu asigurarea unei înalte calități.

Celor prezenți la seminar li s-a vorbit despre starea culturilor cerealiere la moment și unele recomandări pentru recoltare, despre mijloacele și măsurile de apărare împotriva incendiilor în perioada de recoltare, despre acțiunile privind protecția muncii, despre aprobarea, înregistrarea și recoltarea culturilor semincere.

212653320 4003156616450062 717793169253617976 n

La finele seminarulu instructiv-informativ participanții au luat cunoștință cu gradul de pregătire a mijloacelor tehnice la elevatorul pentru depozitarea și păstrarea cerealelor din satul Bardar, complex ce se află  în gestiunea SRL ”Bardar-Agro”, conducător – Grigore Răileanu.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările