ialovenionline
alegeri 2021 pd

Alegeri Parlamentare Anticipate 2021// Partidul Democrat – un singur candidat din Ialoveni

22 iunie 2021
626 vizualizări

IaloveniOnline continuă seria de articole despre candidații la funcția de deputat, din raionul Ialoveni, de pe listele tuturor partidelor înscrise în cursa electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.

Al optulea pe buletinul de vot, conform ordinii prealabile, este Partidul Democrat din Moldova. Pe lista PD se regăsește o singură persoană din raionul Ialoveni, care aspiră la fotoliul de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Este vorba despre:

Ion Sula, locul 21 pe listă, din 103

img 1

Ion Sula, născut în 1980, din satul Costești, Ialoveni, economist de profesie, fost director al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor și fost ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare în Guvernele Gaburici și Streleț.

Candidatul indică în declarația sa de avere, depusă pentru ultimii doi ani (2019-2020), un salariu de 62 de mii de lei, iar soția sa – un salariu de 160 de mii de lei. Ion Sula mai indică un venit de 100 de mii de lei din vânzarea unui teren și o indemnizație de 5700 de lei.

Ion Sula deține în proprietate 3 terenuri intravilane, un teren extravilan și 6 terenuri agricole. Acesta declară un deposit cu o suprafață de 220 de metri pătrați, cu o valoare indicată de 7700 de lei. De asemenea, democratul deține o mașină, BMW X6, fabricat în 2009, două conturi bancare pe care ține 3500 de lei, iar soția sa – 3 conturi bancare, dintre care unul în România cu 1429 de euro, iar două în Republica Moldova cu circa 20 de mii de lei.

De asemenea, familia Sula indică o cotă de participație de 100% dintr-un SRL înregistrat în Pojăreni, și 30% dintr-un SRL din București, ambele având ca tip de activitate importul, exportul și comerțul.

Familia Sula indică două împrumuturi, luate în 2018, scadente în 2023, unul de 10 mii de euro, altul de 5 mii de euro.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările