ialovenionline
Captura de ecran din 2024 05 09 la 17.41.43

Ambasadorul UE în R. Moldova: De ziua Europei ne reamintim că Uniunea Europeană este un proiect al păcii

9 mai 2024
166 vizualizări

Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Jānis Mažeiks, a venit cu un mesaj către cetățeni, de Ziua Europei. El a menționat că acest an are o semnificați specială întrucât cetățenii Republicii Moldova au ocazia de a-și exprima dorința de a fi integrați în Uniunea Europeană, care înseamnă pace. Ambasadorul european i-a îndemnat pe cetățeni să iasă la referendum. 

„Cu toții ne dorim o viață liberă, în care ne sunt respectate drepturile și demnitatea. Vrem să trăim într-o societate democratică, cu șanse egale în educație și dezvoltare personală. Toate acestea sunt valori de bază ale Uniunii Europene. Anul acesta are o semnificație specială pentru Moldova, deoarece veți avea prilejul de a vă exprima opinia în cadrul referendumului privind aderarea țării la Uniunea Europeană. Vă încurajăm să participați și să vă faceți auzite vocile, căci împreună construim calea spre un viitor mai luminos și mai european pentru Moldova. Ziua Europei este despre și pentru oameni!” Despre ceea ce ne unește ca să putem trăi o viață cu sens. De ziua Europei ne reamintim că UE este un proiect al păcii”, a declarat Jānis Mažeiks, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova.

De menționat că, în fiecare an, de Ziua Europei (9 mai) sărbătorim pacea și unitatea în Europa. Data marchează aniversarea momentului istoric reprezentat de „Declarația Schuman”, care a propus ideea unei noi forme de cooperare politică în Europa, care ar face ca războiul dintre națiunile Europei să fie de neconceput. Propunerea lui Robert Schuman este considerată a fi piatra de temelie a Uniunii Europene.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările