ialovenionline
438094326 1206638207325799 5646488303789318096 n

Amendă, puncte de penalizare și asumarea prejudiciului. Cât a costat „zborul” peste sensul giratoriu din Ialoveni

3 mai 2024
279 vizualizări

Șoferul BMW-ului care la data de 30 aprilie 2024 a „zburat” peste sensul giratoriu din preajma Consiliului Raional Ialoveni a fost sancționat cu amenda minimă prevăzută de articolul 242 din Codul Contravențional – încălcarea regulilor de circulație soldată cu deteriorarea bunurilor materiale. De asemenea, acestuia i-au revenit și cheltuielile de reparare a prejudiciului cauzat sensului giratoriu.

Captura de ecran din 2024 05 03 la 12.14.12

Potrivit ofițerei de presă a Inspectoratului de Poliție Ialoveni, Mariana Didenco, șoferul a primit o amendă de 24 de unități convenționale, echivalentul a 1200 de lei. De asemenea, șoferul a primit și 6 puncte de penalizare. Ofițera de presă ne-a comunicat că șoferul se face responsabil și de prejudiciul cauzat sensului giratoriu, care a rămas fără câteva piese ce formau sensul giratoriu propriu-zis.

Între timp, construcția a fost restabilită din contul șoferului. Vicepreședintele raionului Ialoveni, Eugen Secrieru, ne-a spus că a avut o întâlnire cu șoferul în cauză. „Șoferul și-a asumat cheltuielile pentru restabilirea sensului giratoriu, cheltuieli care s-au ridicat la o sumă de 18 mii de lei. El singur a schimbat blocurile, le-a umplut cu nisip, împreună cu un prieten au lucrat ieri la remedierea situației”, a declarat Eugen Secrieru.

După acest caz, Consiliul Raional Ialoveni a venit cu îndemnul către toți participanții la trafic să manifeste maximă responsabilitate, să respecte Regulamentul Circulației Rutiere, pentru a nu admite situații, care ar putea pune în pericol atât viața personală a conducătorilor auto, cât și a celora din jur.

Amintim, în seara zilei de 30 aprilie, un tânăr de 24 de ani, la volanul unui BMW X5, a spulberat sensul giratoriu din fața Pieței Unirii din orașul Ialoveni.

Poliția a declarat că accidentul s-a produs din cauza vitezei excesive.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările