ialovenionline

Guvernare locală

coronavirus 2021

Amenzi de până la 35.000 lei pentru cei care nu respectă măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului

11 martie 2021
501 vizualizări

În contextul agravării situației epidemiologice din raion, Consiliul raional Ialoveni atenționează că va fi examinată posibilitatea de a aplica amenzi celor ce încalcă prevederile Hotărârilor Comisiei naționale pentru Sănătate Publică. Potrivit art. 76, alin.1 din Codul Contravențional, persoanele fizice care nu respectă măsurile de profilaxie și combatere a bolilor pandemice riscă o amendă de la 2 000 până la 5 000 lei, iar persoanele juridice – de la 10 000 până la 35 000 lei.

Conform datelor Centrului de Sănătate Ialoveni, în raionul Ialoveni, la data de 10 martie, au fost constatate: 
– 5923 persoane infectate cu Covid-19,
– 5143 persoane vindecate;
– 139 persoane decedate;
– 641 persoane activ.

Într-un comunicat al Consililui raional Ialoveni, semnat de președintele raionului Mihail Silistraru, se menționează:


Numărul de infectări cu Covid-19 a crescut vertiginos, dar mai cu seamă s-a mărit numărul cazurilor grave. La nivel de republică nu mai sunt locuri în spitale pentru tratamentul pacienților afectați de virusul Covid-19, iar personalul medical este la limita puterilor.

Este regretabilă nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecției Sars-Cov-2, atât de către cetățeni, cât și de către agenții economici din teritoriu.

Administrația raionului îndeamnă cetățenii să nu-și pună în pericol sănătatea lor și a celor din jur și să respecte măsurile epidemiologice, evitând la maxim locurile aglomerate.

Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările