ialovenionline
aplicatia evo lansareFoto: Evenimentul de lansare a aplicației EVO. facebook.com/dumitru.alaiba

Aplicația EVO: acte, servicii publice, informații personale – toate în telefonul tău

6 iunie 2024
199 vizualizări

Aplicația integrată a serviciilor publice din Moldova – EVO este disponibilă tuturor utilizatorilor care dețin semnătură electronică. „De azi, îți poți lăsa buletinul, permisul de conducere, certificatul de înmatriculare acasă. Toate actele de care ai nevoie vor fi în telefonul tău”, a declarat ministrul dezvoltării economice și digitalizării, Dumitru Alaiba, la Moldova Digital Summit.

„După luni de lucru, integrare și testare, azi oferim EVO tuturor. Portofelul digital de acte. EVO e mai mult decât o simplă aplicație. Ea integrează și înglobează cele mai bune și mai importante servicii publice pe care le avem. Toate într-un singur loc – în telefonul tău”, a adăugat ministrul.

Dumitru Alaiba a remarcat că în EVO o persoană găsește toate informațiile despre ea: amenzi, autovehicule, bunuri imobile, traversări de frontieră, statutul de asigurat, cine e medicul de familie ș.a.

„Acesta este doar începutul. EVO e abia la versiunea 1. Vor mai urma îmbunătățiri, pentru că transformarea digitală e un proces, nu o destinație”, a spus Dumitru Alaiba.

Accesul la EVO e gratuit, cu semnătura electronică. Accesând evo.gov.md sau urmărind paginile pe social media, fiecare poate descărca aplicația pentru Android sau iOS.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările