ialovenionline
IaloveniOnline Drum Ialoveni Costesti

ASD a demarat o nouă achiziție pentru efectuarea proiectului tehnic de construcție a drumului Costești-Ialoveni

24 iunie 2024
300 vizualizări

Administrația de Stat a Drumurilor a demarat o nouă achiziție pentru  efectuarea proiectului tehnic privind construcția drumului regional Costești-Ialoveni, pe o lungime de 6,67 km. Asta după ce achiziția lansată în luna aprilie a fost anulată. 

În cadrul noii proceduri de achiziție, Administrația de Stat a Drumurilor – autoritatea contractantă, a majorat valoarea estimată a achiziției, de la 2,5 milioane lei (fără TVA) până la circa 3,4 milioane lei (fără TVA).

Agenții economici pot depune ofertele până la 5 iulie 2024, ora 10:00.  

Menționăm că la începutul lunii mai a fost lansată o procedură de achiziție pentru efectuarea proiectului tehnic privind construcția drumului regional Costești-Ialoveni. În cadrul acestei proceduri, o singură companie – SRL „Constant-Proiect” și-a depus oferta în valoare de 2,8 milioane lei, fără TVA. Oferta companiei a fost cu peste 370 de mii de lei mai mare decât valoarea estimată a achiziției, stabilită de către ASD. Totuși, nu acesta a fost motivul anulării licitației. 

Potrivit autorității contractante, oferta agentului economic nu a prezentat o experiență similară conform cerințelor înaintate față de obiectul ce urma a fi executat. Conform Legii, agentul economic trebuia să prezinte o listă a lucrărilor similare executate în ultimii 5 ani și cel puțin un contract cu o valoare asemănătoare cu cel menționat în achiziție. Totodată, contractantul menționează că agentul economic nu a depus cererea de participare conform formularelor înaintate. 


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările