ialovenionline
Sursă foto: cec.mdSursă foto: cec.md

Astăzi începe perioada electorală pentru alegerile locale din 5 noiembrie

7 august 2023
434 vizualizări

Astăzi, 7 august începe perioada electorală pentru alegerile locale generale, iar starul campaniei electorale va fi dat pe 6 octombrie. Comisia Electorală Centrală a aprobat programul calendaristic pentru organizarea și desfășurarea scrutinului din 5 noiembrie.

În perioada electorală se constituie consiliile electorale de circumscripție de nivelul întâi și birourile electorale ale secțiilor de votare. CEC stabilește modelul buletinelor de vot, al formularelor și al altor acte ce țin de desfășurarea alegerilor, precum și modelul ștampilelor utilizate de organele electorale, inclusiv parametrii tehnici sau standardele aferente echipamentului electoral.

Campania electorală, care va începe pe 6 octombrie, se desfășoară cu scopul de a-i determina pe alegători să-și exprime voturile pentru alegerea unuia sau a altui concurent electoral sau pentru exprimarea uneia sau a altei opțiuni la referendum.

Comisia Electorală Centrală a aprobat, săptămâna trecută Programul calendaristic pentru organizarea și desfășurarea alegerilor locale generale, care va fi remis, pentru informare și realizare în limita competenței, autorităților publice locale și centrale, partidelor politice reprezentate în Parlament, precum și organelor electorale, după constituirea acestora.Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările