ialovenionline
ardere deseuri 2022Sursa foto: agora.md

Atenție: amenzi de până la 40 mii lei pentru arderea deșeurilor de orice natură

29 aprilie 2022
2064 vizualizări

Inspecția pentru Protecția Mediului Ialoveni informează printr-o notă informativă că începând cu data de 24 aprilie 2022, au intrat în vigoare noile modificării ale Codului contravențional al Republicii Moldova, și anume art. 154 (1) „Încălcarea normelor privind responsabilitatea extinsă a producătorului”.

Astfel, pentru nerespectarea modului stabilit de ardere a deșeurilor industriale, de construcție, a biodeșeurilor, a deșeurilor municipale și de altă natură, se vor aplica sancțiuni cu amendă de la 200 u.c. (10.000 lei) la 300 u.c. (15.000 lei) aplicată persoanei fizice sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 40 la 60 de ore, cu amendă de la 600 u.c. (30.000 lei) la 800 u.c. (40.000 lei) de unități convenționale aplicată persoanei juridice cu sau fără privarea de dreptul de a desfășura o anumită activitate pe un termen de la 3 luni la un an.

În acest context, Inspecția pentru Protecția Mediului Ialoveni, avertizează public toți locuitorii raionului Ialoveni să nu ardă resturile de deșeuri de orice natură și să respecte legislația de mediu.

nota inspectia mediului ialoveni 2022

Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările