ialovenionline
Infografic sectii informare recenzare

Au fost deschise secțiile staționare de informare și recenzare pentru cei care nu au fost încă recenzați

2 iulie 2024
276 vizualizări

Recensământul populației și locuințelor pe teren este în plină desfășurare. Recenzarea va dura până pe data de 7 iulie 2024 – ultima zi de colectare a datelor în teren. Până la data de 30 iunie, au fost recenzate peste 1,6 milioane de locuințe și circa 2,4 milioane de persoane. În perioada 1-7 iulie, cetățenii nerecenzați au ocazia să completeze chestionarul la secția staționară de informare și recenzare din raionul sau municipiul lor, informează Biroul Național de Statistică (BNS).

Pentru a spori gradul de cuprindere cu recenzare a populației, din data de 1 iulie pe teritoriul țării sunt deschise 43 secții staționare de informare și recenzare, care reprezintă locații fixe unde persoanele nerecenzate se pot apropia pentru informare sau pentru a completa chestionarul electronic de recensământ la fața locului, cu ajutorul unui recenzor.

Secțiile de recenzare sunt amplasate în fiecare raion, în mun. Chișinău, mun. Bălți și UTA Găgăuzia. Adresele secțiilor și informațiile de contact le puteți accesa aici.

Secțiile staționare de informare și recenzare vor activa până pe 7 iulie 2024 inclusiv.

Regimul de lucru: Luni – Duminică, 08:00 – 21:00.

În cadrul secțiilor staționare de informare și recenzare persoanele pot opta una din două opțiuni:

  1. Recenzarea la locul de domiciliu, pe sectorul unde locuiesc. În acest caz se va lua legătura cu recenzorul de pe sectorul respectiv pentru a stabili recenzarea la locuința respondentului, cu comunicarea detaliilor  de contact ale recenzorului (opțiune valabilă cu excepția zilei de 7 iulie, când se încheie recenzarea).
  2. Recenzarea la secția staționară RPL amplasată în raionul/municipiul, unde persoana își are domiciliul efectiv.  

Important! La secțiile staționare vor putea să se recenzeze doar persoanele care locuiesc în raionul sau municipiul respectiv pe raza căruia se vor prezenta. Persoanele care vor solicita să fie recenzate la punctele fixe vor prezenta obligatoriu buletinul de identitate sau un alt act pentru confirmarea identității, inclusiv pentru copii, soți, părinți etc. Ca și în cazul recenzării la locul de trai, toate datele personale oferite de către intervievat sunt confidențiale.

Reamintim că persoanele care nu au reușit să participe la recensământ au de asemenea următoarele opțiuni:

Autoritățile îndeamnă populația care încă nu a fost recenzată să fie receptivă și deschisă de a participa la recensământ, pentru a se regăsi în tabloul cu rezultatele Recensământului populației și locuințelor 2024!


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările