ialovenionline
2

Au fost premiați câștigătorii Turneului Național de Șah „Costești Open” 2022

7 martie 2022
623 vizualizări

Cei mai buni șahiști din mediul rural au fost premiați în această duminică la Costești, în cadrul Turneului Național de Șah „Costești Open”. Evenimentul este la a treia ediție și a adunat aproximativ 60 de persoane din mai multe regiuni ale țarii. La această ediție Ialovenenii au ocupat locurile de frunte.  

Sergiu Răilean organizatorul și cofondatorul Clubului de Șah „Regina Moldovei” din Costești, susține că acest turneu are scopul de a promova jucătorii de șah de toate vârstele din raionele țării. „Noi suntem interesați să promovăm șah-ul amune în localități rurale, pentru că ei (jucătorii) întâmpină dificultatea de a se afirma, ei (jucătorii) nu au atât de multe posibilități de participare la concursuri pentru a se putea manifesta. De aceea, am hotărât să oferim posibilitatea școlilor sportive cât și cluburilor în mod individual de a participa și de a se manifesta”, spune organizatorul.

viber image 2022 03 07 09 46 22 899

Premianții au primiti cupe, medalii și premii bănești.

Locul 1: Sergiu Răilean, Costești – 900 de lei
Locul 2: Ion Gnatiuc, Ialoveni – 700 de lei
Locul 3:  Denis Dubovchi, Ialoveni – 500 de lei
Categoria copii: Denciu Vasile, Băți – 200 de lei
Categoria juniori: Bacalu Siliu, Fălești – 300 de lei
Categoria feminin:  Ecaterina Golubas, Fălești – 400 de lei

1
viber image 2022 03 07 09 46 22 506

La competiție au participat delegații din raionele Ungheni, Fălești, Bălți, Taraclia, Sângerei, Cahul, Dondușeni, Ialoveni, etc..

Turneul s-a desfășurat în prima duminică din luna martie în memoria regretatului Profir Vedernicov, antrenor și profesor de șah.

viber image 2022 03 07 12 34 36 774

Evenimentul a fost susținut financiar de către Consiliul Raional Ialoveni iar partenerii locali fiind Primăria Costești și doi locuitori ai satului Costești.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările