ialovenionline
liste electorale

Au mai rămas 5 zile pentru a vă înregistra în listele electorale, la locul șederii

4 iunie 2021
830 vizualizări

Termenul limită de depunere a declarațiilor de ședere este 10 iunie, inclusiv, informează alegătorii Comisia Electorală Centrală. O procedură necesară pentru a putea participa la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021

Astfel, pentru a putea vota la o altă secție de votare decât cea conform domiciliului sau reședinței valabile (indicată în actul de identitate), alegătorul va depune o declarație de ședere la autoritatea administrației publice locale (primărie) din localitatea unde dorește să voteze.

Procedura dată permite alegătorului să fie înscris în lista electorală de bază a secției de votare conform locului nou de ședere declarat și să-și poată exercita dreptul la vot la secția de votare respectivă. El va fi radiat din lista electorală de la locul de ședere precedent.

La depunerea declarației, alegătorul va prezenta actul de identitate în original pentru confirmare. Declarațiile depuse pentru scrutinele anterioare nu mai sunt valabile.

Declarația urmează să conțină:

  • informații despre locul nou de ședere, în or.Ialoveni sau sat comună
  • denumirea străzii,
  • numărul casei, blocului locativ.
    Un model de declarație ar putea fi acesta:
model declaratie


Declarația împreună cu actul de identitate în copie atașat se vor depune personal până la data de 10 iunie, inclusiv la primărie. La depunerea declarației, alegătorul va prezenta și actul de identitate în original pentru confirmare. Declaraţiile depuse pentru scrutinele anterioare nu mai sunt valabile.

La Primăria Ialoveni, pentru alte informații, apelați 026824999


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările