ialovenionline
pojareni tipalaCaptură Google Maps

Banca Mondială finanțează un drum din raionul Ialoveni cu 80 milioane euro

5 noiembrie 2020
1471 vizualizări

Drumul care leagă satele Pojăreni, Costești, Zâmbreni, Horești și Țipala, numit și Coridorul 16, va fi reabilitat în cadrul unui proiect finanțat de Banca Mondială.

Coridorul 16 traversează 5 sate, are o lungime de cca 35 de km și este din pietriș și secțiuni asfaltice. Proiectul de reabilitare presupune amenajarea trotuarelor în sate, ceea ce va spori confortul și securitatea pietonilor, iar marcajul vertical și orizontal va oferi mai multă siguranță participanților la trafic. De asemenea, este prevăzută și construcția șanțurilor de evacuare a apelor de suprafață, ceea ce va diminua riscul inundațiilor în gospodăriile private.

În urma licitațiilor publice, Administrația de Stat a Drumurilor a desemnat 3 companii câștigătoare. Termenul de realizare a lucrărilor de reconstrucție este de 18 luni, cu începere din 1 decembrie 2020. 

Contractele sunt parte a „Proiectului de Îmbunătățire a Drumurilor Locale”. Pentru realizarea acestuia, Banca Mondială a alocat suport financiar în valoare totală de 80 milioane de dolari cu o cofinanțare din Fondul Rutier în valoare de 6,3 milioane de dolari.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările