ialovenionline
375872839 617413357241509 3432838541604839553 n

Bardar: Buteliile din sticlă vor putea fi aruncate la tomberoane specializate

6 septembrie 2023
659 vizualizări

Locuitorii satului Bardar vor putea arunca buteliile din sticlă la tomberoane special amenajate. Autoritățile locale au identificat un agent economic care a instalat în localitate, pentru o perioadă de probă, trei tomberoane pentru colectarea sticlei. 

Primarul localității, Valeriu Rața spune că din discuțiile cu cetățenii au parvenit solicitări din partea oamenilor de a avea un loc special pentru colectarea sticlei. „Am avut solicitări din partea cetățenilor precum că nu au unde arunca sticla. Primăria a negociat cu un agent economic, care s-a oferit să plaseze gratuit tomberoanele de colectare, iar ulterior ei vor încasa venitul după ce vor ridica tomberoanele pline. În localitate există și tomberoane pentru colectarea buteliilor din plastic, care la fel sunt gratuite pentru cetățeni. Doar gunoiul menajer este contra plată, și constituie 12 lei lunar, pentru o singură persoană ”, a menționat primarul localității.

La moment, ele sunt aduse pentru o perioadă de probă, iar dacă colectarea va avea loc corespunzător destinației de depozitare, agentul economic va amplasa mai multe astfel de tomberoane. 

Tomberoane sunt instalate pentru locatari, nu și pentru agenții economici. De asemenea, Primăria menționează că va găsi soluții și pentru evacuarea altor tipuri de deșeuri din sticlă precum borcane stricate, sticla de la geam, veselă, ș.a.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările