ialovenionline

Guvernare locală

af706f64 fa0f 481d 99b3 68f7ca804d03

Bardar: Consiliul a alocat bani pentru betonarea unor drumuri. Lucrările vor fi asigurate de locatari

19 iulie 2023
1056 vizualizări

Consiliul sătesc Bardar a aprobat, la ultima ședință din 15 iunie, alocarea banilor pentru betonarea a 5 porțiuni de drum, executarea lucrărilor urmând a fi puse pe seama locatarilor străzilor respective.

  • 170 de mii de lei vor fi alocați pentru beton, pentru strada A. Donici, cu o lățime de 3 m. Lucrările vor fi executate de către locatari, cele 13 familii care locuiesc pe strada respectivă.

„Recent a fost renovat tot traseul de apă, sunt scoase contoarele în drum sau imediat lângă gard, contor comun în deal, în vârful dealului, sunt 13 familii. Asta nu e toată cantitatea necesară de beton. Mahala va mai pune beton de vreo 25 de beton, dar oamenii au zis măcar atâta să li se dea”, a declarat primarul Valeriu Rața în cadrul ședinței consiliului.

  • 240 de mii de lei pentru beton, pentru strada Florilor, cu o lățime de 3,5 m, executarea lucrărilor de către locatari. „Este apeduct, exact ca mahala de la Donici”, spune primarul.
  • 180 de mii de lei pentru beton, strada Grigore Vieru, o lățime de 4 m, executarea lucrărilor de către locatari.„Strada unește Constantin Stamate cu tot cu intersecție, și merge pe lângă grădinița „Mărțișor”, până la drumul asfaltat care merge pe lângă grădiniță”, a explicat primarul.
  • 90 de mii de lei pentru beton, pentru strada Traian, cu o lățime de 3,5 m, executarea lucrărilor de către locatari. „Strada unește strada Bahnei, este canalizare, apă, este traseu nou”, spune primarul.
  • 300 de mii de lei pentru beton, str. Sf. Gheorghe – Str. Zînelor – Str. Constantin Stamate, lățimea de 3,5 m, executarea lucrărilor de către locatari.

De asemenea, au fost alocați peste 121 de mii de lei pentru pietriș, pentru alte 5 străzi.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările