ialovenionline
alegeri locale Bardar

Bardar: Doi aspiranți la funcția de primar. Cine sunt candidații la funcția de consilier

11 octombrie 2023
2020 vizualizări

Doi candidați aspiră la funcția de primar al satului Bardar. Este vorba despre un reprezentant al unei formațiuni politice și un candidat independent.

Alexandru Tonu este candidatul Ligii Orașelor și Comunelor (LOC) la funcția de primar al satului Bardar. La alegerile din 2019, acesta a candidat din partea PLDM și a obținut un mandat de consilier raional.

Valeriu Rața este candidatul independent, actualul primar al localității. Acesta a candidat independent în anul 2015 pentru funcția de primar, însă s-a clasat pe ultimul loc în preferințele alegătorilor. Valeriu Rața a candidat repetat în 2019 și a reușit să obțină un mandat de primar, învingând în turul doi al alegerilor pe candidatul Blocului ACUM.

Pentru funcția de consilier local în Bardar și-au depus candidaturile 3 candidați independenți: Vasile Plugaru, Grigore Spânu și Lidia Tonu.

De asemenea, au fost înregistrate listele a 6 partide: PAS- 10 candidați, LOC- 15 candidați, PSRM- 7 candidați, Platforma DA – 8 candidați, PLDM – 10 candidați și PNL- 7 candidați.

lista PAS consilieri Bardar
candidati LOC consilieri BARDAR
candidati LOC consilier Bardar
candidati PSRM consilier Bardar
candidati consilieri PlatformaDA Bardar
candidati consilier PLDM Bardar
candidati consilier PNL Bardar

Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările