ialovenionline
robinet apa simbol

Bardar: Tariful la apă potabilă a fost micșorat

24 iunie 2023
741 vizualizări

Consiliul sătesc Bardar a aprobat la ultima ședință a consiliului micșorarea tarifelor la apă potabilă, pentru consumatorii casnici, cu doi lei. Pentru consumatorii juridici, prețul a rămas același.

La 15 iunie 2023, Consiliul local a aprobat următoarele tarife: persoanele fizice vor achita un tarif de 16 lei/m3, iar persoanele juridice – 25 lei/m3.

Noile tarife sunt calculate începând cu 1 iunie 2023.

Amintim, majorarea anterioară a avut loc de la 1 decembrie 2022, când a fost stabilit un tarif de 18 lei pentru persoane fizice și 25 de lei pentru persoane juridice.

De asemenea, s-a stabilit metoda de calcul a volumelor scurgerilor de ape uzate în sistemul de canalizare:

  • în perioada rece a anului (noiembrie – aprilie), volumul scurgerilor apelor uzate va constitui 90% din volumul apei uzate,
  • în perioada caldă a anului (mai – octombrie) volumul scurgerilor apelor uzate va constitui media lunară din perioada rece a anului de scurgeri a apelor uzate.

Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările