ialovenionline
trotuar gradinita Andries IaloveniOnline

Băștinașii din Ialoveni, îndemnați să contribuie la reabilitarea trotuarului ce duce spre Grădinița Andrieș

20 iulie 2023
794 vizualizări

Trotuarul spre Grădinița nr. 1 „Andrieș” se află în proces de reabilitare, în cadrul Programului „Diaspora Acasă Reușește DAR 1+3”, ediția 2023, un program ce menirea de a consolida cooperarea dintre Guvern, administraţia publică locală, diaspora şi partenerii de dezvoltare. Lucrările au început la data de 11 iulie, iar termenul de execuție este septembrie 2023.

Valoarea proiectului este de 549 de mii de lei, dintre care contribuția Guvernului este de 250.000 de lei. De asemenea, pentru contribuții din partea diasporei a fost deschis un cont bancar, unde doritorii pot dona bani. Restul sumei va fi asigurată de Primăria Ialoveni.

IaloveniOnline a solicitat Primăriei Ialoveni schița de reabilitare a trotuarului, însă, deocamdată, nu am primit un răspuns.

Directoarea grădiniței Andrieș vine cu un apel către ialovenenii aflați peste hotare să nu fie indiferenți și să pună umărul la crearea unui mediu sigur pentru copiii ce frecventează grădinița Andrieș.

„Trotuarul spre grădiniță nu a fost reparat de zeci ani. Pe o jumătate de porțiune în general nu există trotuar. Din fericire nu am avut niciun caz tragic, însă crearea unui mediu sigur pentru copii ține de noi toți. Primăria Ialoveni a reușit să obțină o parte de finanțare din partea Guvernului pentru reparația trotuarului, însă este nevoie și de ajutorul nostru, al tuturor. Îndemn pe toți să contribuie, cât de puțin, în limitele posibilităților, pentru securitatea copiilor noștri, pentru că anume ei sunt viitorul nostru”, spune Carolina Nofit.

358675827 1864143883986206 2224194639505113366 n 1

Contractul de efectuare a lucrărilor a fost semnat cu Forems Cons SRL, agentul economic care a depus oferta cu cel mai mic preț – 549.157 lei, din cele 6 ofere depuse de diferiți agenți economici.

De la începutul lucrărilor, oamenii care locuiesc în zonă s-au plâns că sunt nevoiți să meargă pe carosabil.

„Am sunat responsabilul de lucrări și i-am solicitat să remedieze această problemă. O porțiune din drum va fi făcută ca și trecere temporară. E puțină incomoditate, dar nu avem ce face. Trebuie să avem puțină răbdare”, a spus arhitectul Primăriei Ialoveni, Oleg Palii.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările