ialovenionline

Guvernare locală

stefanuca sediu scaled

Biblioteca Publică Orășenească „Petre Ștefănucă” este în proces de a deveni o instituție raională

9 octombrie 2020
766 vizualizări

Consilierii raionali, cu unanimitate de voturi, la ședința din 26 august decis „pornirea procesului” de transmitere din administrarea Consiliului orășenesc Ialoveni în administrarea Consiliului raional Ialoveni, a Bibliotecii „Petre Ștefănucă”.

Solicitarea de transmitere a venit de la administrația orașului Ialoveni, iar principalul motiv este cel de ordin financiar. Încă în luna decembrie 2019, când se aprobă bugetele instituțiilor publice, primarul orașului Ialoveni, Sergiu Armașu se declara nemulțumit de situația în care din bugetul orașului Ialoveni este finanțată o instituție care de facto este raională, dar de jure este orășenească.

La ședința din 11 septembrie, Consiliul orășenesc Ialoveni trebuie să aprobe o decizie asemănătoare prin care transmite Consiliului raional Ialoveni gestiunea bibliotecii.

Conform deciziei Consiliului raional, Biblioteca Publică Orășenească „Petre Ștefănucă” va intra propriu-zis în gestiunea raionului din ianuarie 2021.

stefanuca

Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările