ialovenionline

Guvernare locală

rafturi carti biblioteca stefanuca scaled

Biblioteca Publică Orșenească „Petre Ștefănucă” și filiala „Nicolae Titulescu” transmisă definitiv din proprietatea orașului Ialoveni în proprietatea raionului Ialoveni

2 iulie 2021
576 vizualizări

Biblioteca Publică Orășenească „Petre Ștefănucă” și Filiala sa, „Nicolae Titulescu” au fost transmise definitiv în proprietatea raionului Ialoveni din proprietatea orașului Ialoveni, printr-o decizie a Consiliului orășenesc din 28 mai 2021.

Procedurile de transmitere a bibliotecii de la oraș la raion au fost inițiate încă la finele anului 2021, când au fost luate un șir de decizii atât la nivel de oraș, cât și la nivel de raion.

Prin decizia „Cu privire la transmiterea instituțiilor publice „Biblioteca Publică Orășenească ”Petre Ștefănucă” și filiala BPO ”Nicolae Titulescu” din proprietatea orașului Ialoveni în proprietatea raionului Ialoveni” a fost instituită o comise de transmitere a bunurilor materiale a Bibliotecii Publice Orășenești ”Petre Ștefănucă” și a Filialei Bibliotecii Publice Orășenești ”Nicolae Titulescu” în proprietatea raionului Ialoveni, în următoarea componență:

Președintele Comisiei Radu Chilaru, viceprimar al orașului Ialoveni;

Membrii comisiei:

Galina Tonu, Vicepreședinte a raionului;

Elena Palii, specialist principal, primăria orașului Ialoveni;

Diana Josu-Braniște, șef secție Cultură;

Elena Bogos, contabil-superior, primăria orașului Ialoveni;

Luminița Rotaru, contabil secția Cultură;

Valentina Plamadeala, director BPO ”Petre Ștefănucă”.

Primăria Ialoveni, și-a argumentat ideea de a transmite biblioteca orășenească de la oraș la raion prin faptul că din bugetul orașului Ialoveni sunt suportate costuri prea mari de întreținere a ei, dar de serviciile bibliotecii beneficiază și locuitorii din raionul Ialoveni, nu doar cei din centrul raional. Odată cu transmiterea la raion se vor putea face economii de bani în bugetul orașului, care vor putea fi utilizați pentru alte lucrări și servicii în interesul urbei, au fost argumentele Primăriei Ialoveni

transmitere biblioteca la raion page 001

Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările