ialovenionline
patriarch kirillFoto: newsweek.com

Biserica Ortodoxă Rusă este complice la crimele de război – declarația Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE)

19 aprilie 2024
730 vizualizări

Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei (APCE) l-a declarat complice la crime de război pe Patriarhul Kiril al Moscovei și ierarhia Bisericii Ortodoxe Ruse. APCE este „uluită” de decizia „Consiliului Rus” asociat cu Biserica Ortodoxă Rusă de a recunoaște războiul împotriva Ucrainei ca fiind „sacru”. Acest lucru se precizează în rezoluția APCE din 17 aprilie 2024 privind moartea lui Alexei Navalnîi, scrie Ziarul de Gardă.

De asemenea, APCE a subliniat că ierarhia Bisericii Ortodoxe Ruse, inclusiv Patriarhul Kiril, exploatează religia și denaturează tradiția creștină ortodoxă, folosindu-se de aceasta pentru a incita la agresiune, genocid și crime de război, fapte care constituie crime în sine. În consecință, APCE a solicitat statelor membre să-l considere pe Patriarhul Kiril și ierarhia Bisericii Ortodoxe Ruse ca pe complici la crimele de război și crimele împotriva umanității comise în numele Rusiei și a ideologiei „lumii ruse”.

APCE atribuie Rusiei responsabilitatea pentru moartea lui Navalnîi și refuză să recunoască legitimitatea lui Putin ca președinte al țării

APCE a atribuit Rusiei responsabilitatea integrală pentru moartea lui Navalnîi și a refuzat să-l recunoască pe Vladimir Putin drept președinte legitim al țării. Rezoluția a cerut implementarea unor „măsuri radicale” pentru a contracara regimul autoritar al lui Putin și a îndemnat Uniunea Europeană și alte state să impună sancțiuni celor direct responsabili de persecuția, relele tratamente și moartea lui Navalnîi. De asemenea, a fost solicitată tragerea la răspundere a Rusiei pentru utilizarea sistematică a torturii, în conformitate cu Convenția ONU.

În plus, APCE și-a reiterat refuzul de a-l recunoaște pe Putin ca președinte legitim și a îndemnat comunitatea internațională să limiteze orice contact cu acesta, cu excepția cazurilor umanitare sau în scopul negocierilor de pace.

Totodată, Adunarea a propus ca 300 de miliarde de dolari din activele rusești înghețate să fie transferate într-un fond de compensație destinat victimelor agresiunii ruse împotriva Ucrainei și a cerut crearea unui tribunal internațional pentru a judeca conducerea politică și militară a Federației Ruse.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările