ialovenionline
primaria milestii mici

Buletinele de vot vor fi RENUMĂRATE la Mileștii Mici. Hotărârea CEC

9 noiembrie 2023
648 vizualizări

Comisia Electorală Centrală a dispus astăzi renumărarea buletinelor de vot valabile și nevalabile, a buletinelor de vot neutilizate şi anulate pentru alegerea consilierilor locali de nivelul întâi în circumscripția electorală comunală Mileștii Mici nr. 21/12, raionul Ialoveni. Hotărârea a fost luată în urma unei contestații depuse de candidata PAS, Aliona Castraveț.

Potrivit Alionei Castrveț, renumărarea a fost solicitată pentru partajarea corectă a ultimului mandat, întrucât conform șirului descrescător, acesta urma a fi partajat prin tragere la sorți.

Renumărarea voturilor pentru consilierii locali urmează să aibă loc până pe data de 12 noiembrie, inclusiv.

În cererea sa, Aliona Castraveț menționează că există diferențe semnificative în procesele-verbale unele și aceleași rezultate în cadrul BESV nr. 21/25 și nr. 21/26, ceea ce pune la îndoială conformitatea și veridicitatea acestora. Astfel, datele din procesele-verbale diferă de rezultatele preliminare afișate pe www.cec.md, de asemenea procesele-verbale conțin nereguli, precum rectificări/corectări. La fel, este o diferență semnificativă între rezultatele pentru consilierii locali și raionali stabilite de BESV din CECE nr. 21/25, BESV nr. 21/26 și nr. 21/27 Mileștii Mici. Numărul buletinelor declarate nevalabile este unul mare și diferă în procesele-verbale pentru unele și aceleași rezultate. Pe parcursul numărării au fost depistate mai multe încălcări, inclusiv prin sigilarea/desigilarea sacilor în BESV nr. 21/27 din motivul necorespunderii datelor.

De menționat că Aliona Castraveț a solicitat renumărarea buletinelor de vot și pentru funcția de primar de Mileștii Mici, însă Codul Electoral prevede că renumărarea voturilor poate fi întemeiată doar dacă se stabilește o diferență de până la 10% între voturile valabil exprimate pentru concurenții electorali, iar în cazul Mileștii Mici, diferența este mai mare.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările