ialovenionline
IMG 20220212 112036 1 scaled

Camerele de supraveghere a traficului în orașul Ialoveni au fost puse în funcțiune

14 februarie 2022
862 vizualizări

Ministerul Afacerilor Interne a lansat prima etapă a Programului național de modernizare tehnologică a sistemului de siguranță publică și rutieră „Controlul traficului”, etapă care presupune punerea în exploatare a 23 de posturi noi de supraveghere, dintre care unul se află în orașul Ialoveni.

Este vorba despre punctul de supraveghere de pe traseul R3, km 9+900m – intrarea în orașul Ialoveni prin sectorul Moldova.

Screenshot 2022 02 12T204748.942 1

În total, 36 camere de supraveghere a circulației rutiere modernizate, cu capacități extinse, vor veghea securitatea traficului rutier în țară.

Vedeți lista mai jos:

locatii 2021 camere de supraveghere
locatii camere de supravehjere 2021 1

Potrivit autorităților, anual, din cauza vitezei excesive, neatenției și a condusului în stare de ebrietate, au loc mii de accidente și decedează sute de persoane. Doar pe parcursul anului 2021, din cauza depășirii limitei de viteză, au avut loc 827 accidente rutiere, 122 persoane au decedat și 939 au primit traumatisme. În total, în anul 2021 au avut loc 2.517 accidente, în care au decedat 254 de persoane și au fost traumatizate 2.834 de persoane.

În baza statisticilor, care analizează incidența rutieră pe sectoarele de drum până la instalarea sistemelor de supraveghere și după, se observă o reducere drastică a numărului de accidente rutiere. Ca exemplu, în doar doi ani de la instalarea sistemelor de supraveghere în Anenii Noi, numărul accidentelor rutiere, care s-au soldat cu pierderi de vieți omenești sau traumatisme grave, a fost redus de la 15 la zero.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările