ialovenionline
simbol donare sange 3

Campania de donare de sânge continuă la Costești, Malcoci și Puhoi

28 iunie 2024
179 vizualizări

În luna iulie campania de donare a sângelui se va desfășura în trei localitățile ale raionului: Malcoci, Puhoi și Costești. O dispoziție în acest sens a fost semnată de președinta raionului Ialoveni, Natalia Eremia prin care vor fi organizate zile de donare a sângelui în trei centre de colectare.

Astfel, potrivit dispoziției s-a stabilit organizarea zilelor de donare de sânge în următoarele locații:

12 iulie – în Oficiul Medicilor de Familie din Malcoci

17 iulie – în Oficiul Medicilor de Familie din Puhoi

19 iulie – în Oficiul Medicilor de Familie din Costești

Donatorii se pot apropia la punctele de colectare cu buletinu de identitate sau cu oricare alt document care indică numărul personal și fotografia. 

Primarii acestor localități dar și celor din Văratic, Gangura și Hansca vor întreprinde acțiunile necesare pentru mobilizarea donatorilor benevoli din rândul persoanelor sănătoase cu vârsta cuprinsă între 18 -60 de ani și vor organiza transportarea donatorilor la punctul de donare.

De asemenea, managerii instituției vor avea sarcina de a organiza și de a mobiliza lucrătorii medicali întru organizarea activității, de a informa cetățenii, de a asigura organizarea zilei de donare a sângelui și să prezinte o dare de seamă privind numărul de donator înregistrați la punctul de donare a sângelui.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările