ialovenionline

Campanie de sterilizare a câinilor maidanezi, în orașul Ialoveni

17 martie 2023
517 vizualizări

Întreprinderea Gospodăria Locativ-Comunală Ialoveni anunță începerea unei campanii de sterilizare a câinilor maidanezi. Campania are loc la inițiativa Primăriei Ialoveni, în comun cu Four Paws, organizație internațională de protecție a animalelor cu sediul în Viena, Austria. Astfel, locuitorii care dispun informații despre locația câinilor maidanezi nesterilizați (care nu au cip la ureche) pot anunța autoritățile, prin mesaj la numărul de telefon 069512110, cu indicarea adresei.

Potrivit șefului GLC Ialoveni, inițial se preconizează sterilizarea a 50 de câini maidanezi, iar campania va dura până această cifră va fi atinsă. Potrivit Primăriei Ialoveni, toate cheltuielile de sterilizare a celor 50 de câini vor fi suportate de organizație.

„Dacă va fi nevoie, vom extinde numărul de maidanezi ce necesită sterilizați. Noi identificăm câinii cu puterile noastre, însă poate locuitorii știu alte puncte unde ei se adăpostesc și unde îi putem găsi”, spune Ion Cujba.

Șeful GLC Ialoveni subliniază că la numărul de telefon menționat mai sus pot fi oferite detalii doar despre câinii nesterilizați. Acesta spune că mulți locuitori se plâng și pe câinii sterilizați, precum că ar fi agresivi, însă spune că unica soluție pe care o are la moment întreprinderea este sterilizarea.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările