ialovenionline
izobrazhenie viber 2021 07 17 15 48 26 854 1024x576 1sursa foto: calm.md

Campionatul primarilor la fotbal: Aleșii locali din raionul Ialoveni au câștigat trofeul

23 iulie 2021
932 vizualizări

La sfârșitul săptămânii trecute, Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) a organizat în orașul Căușeni minicampionatul primarilor la fotbal. Pe lângă echipa CALM, în cadrul competiției s-au înscris echipele de primari din raioanele Telenești, Ialoveni, Anenii Noi și Căușeni. Trofeul a fost câștigat de aleșii locali din raionul Ialoveni, pe locul doi clasându-se primarii din raionul Căușeni.

Echipa raionului Ialoveni a fost formată din primarii localităților Gangura, Pojăreni și Văratic, dar și consilieri din Malcoci, Pojăreni și Gangura.

„A fost a șasea etapă. De obicei joacă fotbal și primarul din Nimoreni, Sociteni, Ialoveni și Cigîrleni. Următoarea etapă va avea loc în Ialoveni, pe 31 iulie”, ne-a spus primarul de Gagura, Marcel Bobeica.

De asemenea, Marcel Bobeica spune că din luna septembrie se planifică un meci cu asociația primarilor din România.

Edilul orașului Căușeni, Anatol Donțu, susține că încă din momentul în care a ajuns la cârma primăriei a aflat că se organizează o asemenea competiție între primarii din mai multe raioane ale Republicii Moldova și nu a ratat nicio ocazie de a intra în teren alături de colegii săi. „În luna februarie a anului trecut am organizat prima competiție de acest fel în incinta noului complex sportiv din Căușeni. În contextul pandemiei, al doilea campionat s-a desfășurat în incinta taberei de odihnă situată în pădurea din apropierea orașului nostru, iar cel mai recent eveniment de acest fel a avut loc pe noul teren sportiv cu covor artificial construit în Căușeni.”

Potrivit lui Anatol Donțu, asemenea întruniri le oferă primarilor oportunitatea să se cunoască mai bine, să afle mai multe modalități de a soluționa anumite probleme din comunitate etc.  „Fiecare primar are spirit de luptător și noi chiar muncim în cadrul fiecărui joc. Astfel mai scăpăm de emoțiile negative pe care le acumulăm în activitatea zilnică”, a declarat Anatol Donțu pentru calm.md.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările