ialovenionline
Sursă foto: Agora.mdSursă foto: Agora.md

Candidații la alegeri nu pot organiza sau participa la concerte și evenimente. Codul Electoral prevede sancțiuni

31 iulie 2023
445 vizualizări

Candidații la alegerile locale din 5 noiembrie 2023  au interdicția de a organiza sau de a participa la concerte și evenimente. Noile prevederi din Codul Electoral presupun sancțiuni până la excludere din cursă, dacă candidații își continuă activitățile de primari sau depășesc plafonul sumelor de promovare cu 1%. Președinta Comisiei Electorale Centrale, Angelica Caraman, explică la emisiunea DESCIFRAT ce riscă cei care urcă pe scenele evenimentelor în perioada campaniei, informează Agora.md.

Cei înregistrați drept candidați la funcții de primari nu pot fi organizatori de concerte și manifestații cultural-artistice, prevede noul Cod Electoral. La fel, le este interzisă participarea în cadrul acestor manifestații ca să-și manifeste calitatea sa de candidat la o anumită funcție. Mai mult, artistul din scenă nu poate să facă publicitate politică unui concurent electoral.

„Așa se întâmplă că cei care merg în cursa electorală utilizează orice posibilitate de a se promova și a fi foarte vizibili. Des se întâmplă prin intermediul acestor concerte electorale. Și ca să nu fie acest element de publicitate ascunsă și utilizare a resurselor administrative, s-a venit cu aceste reglementări exacte în care activități nu pot participa concurenții electorali”, susține  Președinta CEC, Angelica Caraman.

Mai multe detalii găsiți aici.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările