ialovenionline
img 8742 1

VIDEO. Captură de marijuana de circa 3 milioane de lei lângă Mileștii Mici

24 octombrie 2023
538 vizualizări

Marijuana in valoare de circa 3 milioane de lei. Este captura oamenilor legii in urma unei investigații efectuate de angajați ai Inspectoratului Național de Investigații și ofițeri din cadrul Inspectoratului de Politie Ialoveni.

Captura de marijuana a foat urmată de reținerea unei persoane cu antecedente penale.

O parte din droguri a fost identificată într-o seră improvizată artizanal, într-o fâșie forestieră, de unde au fost ridicate peste o sută de plante de cânepă. Aici, plantele erau uscate și pregătite pentru ulterioara vânzare.

A urmat o altă captură de marijuana, depistată cu ajutorul câinelui de serviciu – un butoi de plastic de 30 litri, îngropat nu departe și acoperit cu frunze. Din interior, oamenii legii au ridicat sacoșe cu conținutul unei mase vegetale de culoare verde cu miros specific de marijuana,  precum și sticle cu  îngrășăminte pentru cultivarea plantelor de marijuana. Totodată, a fost depistat și un butoi de 20 litri, în interiorul căruia erau depozitate pliculețe destinate ambalării drogurilor.

Urmare a perchezițiilor, inclusiv la domiciliul și automobilul unui bănuit, acesta a fost reținut, iar la solicitarea procurorilor PCCOCS a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile. Acesta are vârsta de 45 de ani, iar anterior a ispășit o pedeapsă de 7 ani închisoare, precum și alți 2 ani închisoare mai recent, pentru trafic de droguri. Acum, Judecătoria Hâncești, sediul Ialoveni examinează un alt dosar împotriva acestuia, trimis în judecată de procurorii PCCOCS în februarie 2021, după o altă captură de droguri, pe care acesta le depozitase în butoaie îngropate în pământ pentru ulterioara punere în vânzare, în calitate de organizator al grupului infracțional. Două persoane din dosarul în cauză și-au recunoscut vinovăția și deja își ispășesc pedeapsa cu închisoarea.

Investigațiile continuă, inclusiv pentru identificarea complicilor acestuia, timp în care bărbatul beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările