ialovenionline
alegeri locale Carbuna 2023

Cărbuna: Trei candidați la funcția de primar și 27 de candidați la funcția de consilier

9 octombrie 2023
628 vizualizări

Trei candidați au fost înscriși în cursa electorală pentru funcția de primar al satului Cărbuna, toți trei fiind înaintați de partide politice. Este vorba despre Inculeț Aliona – Platforma DA, Cecoi Constantin – Partidul Acțiune și Solidaritate și Costiuc Ilie – Partidul Socialiștilor din Republica Moldova.

Inculeț Aliona este născută în 1974 și este pedagog de profesie, ocupând în prezent funcția de director adjunct al Gimnaziului din Cărbuna.

Constantin Cecoi este actualul primar al satului Cărbuna. Acesta a candidat în 2019 ca și candidat independent, învingând candidatul Partidului Democrat. Pentru alegerile din 5 noiembrie 2023, acesta este înaintat de PAS.

Costiuc Ilie este născut în 1990 și este inginer de profesie, activând în calitate de consultant la o companie privată. Acesta a candidat din partea PSRM și la alegerile din 2019, fiind votat de 49 de alegători.

candidati primar Carbuna 2023

Pentru funcția de consilier local, au depus liste cu candidați doar 3 partide: Partidul Acțiune și Solidaritate – 10 candidați, Partidul Socialiștilor – 7 candidați și Platforma DA – 10 candidați.

Consiliul local din Cărbuna are un număr de 11 mandate.

candidati consilieri Carbuna PAS
candidati consilier PSRM Carbuna
candidati consilier Carbuna PlatformaDA 2023

Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările