ialovenionline

Guvernare locală

DSC9219 780x400 1

Cărbuna urmează să se înfrățească cu o localitate din România. Consiliul local a aprobat o declarație de intenție

17 februarie 2022
772 vizualizări

Autoritățile satului Cărbuna își doresc un acord de colaborare cu comuna Cotnari, județul Iași. Consiliul sătesc Cărbuna a aprobat, la ultima ședință a consiliului, o declarație de intenție pentru demararea procedurii de înfrățire între cele două localități de pe cele două maluri ale Prutului. Astfel, Cotnari va fi prima localitate din România cu care Cărbuna va încheia un acord de colaborare și înfrățire.

Decizia urmează să fie adusă la cunoștința primarului comunei Cotnari, județul Iași.

În decizie se menționează că satul Cărbuna și comuna Cotnari au convenit să stabilească parteneriat de colaborare în mai multe domenii de interes reciproc, schimb de experiență și promovarea în comun a tradițiilor și entității românești, organizarea în comun a evenimentelor cultural artistice cu caracter patriotic și a proiectelor de dezvoltare economică și social, care să vină în beneficiul localităților.

Cotnari este o comună importantă în județul Iași, este o veche vatră istorică și o renumită podgorie a Moldovei. Aici se afla un centru viticol cu plaiuri vestite, un combinat de vinificație și un centru pomicol. Localitatea se afla situata la 65 km nord-vest de municipiul Iași si la 400 km de București, capitala României. Comuna Cotnari, după datele statistice de la Recensământul populației si locuințelor 2011 avea o populație de 7037 de locuitori si o suprafață de 10.353 ha.

Carbuna infratire page 0001

Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările