ialovenionline
copii fara supraveghere rotated

Care este statistica copiilor fără supraveghere părintească în raionul Ialoveni

19 februarie 2021
736 vizualizări

Conform datelor statistice în raionul Ialoveni sunt înregistraţi, la ora actuală, circa 22 mii 49 de copii,  cu vârsta de între 1-18 ani. Din numărul total de copii din raionul Ialoveni, circa 2 236 copii minori sunt rămaşi fără supravegherea părinţilor, dintre care:

  • fără un părinte – 1 868 minori;
  • fără ambii părinţi – 368 minori;
  • tutelă – 45 minori;
  • orfani – 75 minori.

Pe teritoriul raionului Ialoveni, în prezent activează 33 instituţii de învăţământ, în care sunt instituţionalizaţi 10 400 copii, dintre care  9 481 cu vârstă cuprinsă între 7-16 ani şi 919 copii de vârstă liceală.

***

Migraţia în masă a cetăţenilor peste hotarele ţării în căutarea unui loc de lucru bine remunerat  a generat un nou tip de infracţiune – traficul de fiinţe umane. Cel mai des victime ale traficului devin tinerii. Conform datelor statistice, vârsta persoanelor traficate este de 18-20 ani.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările