ialovenionline
centru de sanatate Costesti

Câte persoane s-au imunizat la maratoanele de vaccinare organizate la Costești și Ialoveni. „A fost un succes”

26 iulie 2021
760 vizualizări

Maratonul de vaccinare organizat în acest weekend în două localități din raionul Ialoveni a fost un succes. Asta spun șefii Centrelor de Sănătate din Ialoveni și Costești, unde a fost organizat maratonul.

Deși maratonul a fost anunțat pentru o singură zi – ziua de duminică, 25 iulie – la Ialoveni maratonul a început încă de sâmbătă, ca un fel de repetiție, spune directorul Centrului de Sănătate. Astfel, în acest weekend, în Ialoveni s-au vaccinat 236 de persoane.

„Cel mai solicitat a fost Pfizer, mai puțin Johnson & Johnson. Celelalte nici nu le-am deschis pentru că în flacon erau 20 de doze, iar solicitanți erau 2-3”, spune Stelian Cucu.

Deși cifra celor vaccinați la maraton pare a fi mică, șeful Centrului de Sănătate spune că este bine.

„Noi nu suntem Chișinău. Eu consider că e foarte bine. A decurs foarte organizat. Poate dimineața a fost buluc, au fost mai mulți odată, în rest, medicii de familie s-au străduit si au chemat oamenii pe ore. Fluxul a fost continuu, lumea nu a așteptat”, ne-a spus Stelian Cucu, directorul Centrului de Sănătate Ialoveni.

La Maratonul de la Costești au fost vaccinate 114 persoane. Șefa centrului de sănătate spune că, deși și-ar fi dorit o participare mai mare, este mulțumită de rezultat.

„A fost foarte bine, 114 persoane. Am vrut mai mult, dar pentru satul Costești e bine. La Bălți la fel 114 au fost. Eu consider că e bine, a fost un succes. În ziua alegerilor au fost „tocmai” 11 persoane vaccinate, vă dați seama, deși am scos la lucru în zi de duminică medici, asistente medicale, care practic au pierdut ziua. E foarte bine că s-a petrecut acest maraton. Oamenii reacționează altfel când aud de maraton. La noi în sat, practic, au rămas nevaccinați deja cei care sunt reticenți”, spune Natalia Vița, directoarea Centrului de Sănătate din Ialoveni.

Întrebată care a fost cel mai solicitat vaccin, Natalia Vița declară că Pfizer și Johnson & Johnson au fost practic la egalitate în preferințele oamenilor: 60 de doze Pfizer ,50 de doze Johnson & Johnson și 4 doze de Astrazeneca.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările