ialovenionline

Guvernare locală

img 4183

Cerere prealabilă de chemare în judecată a Consiliului orășenesc Ialoveni, în legătură cu un teren din sectorul Moldova

25 ianuarie 2023
723 vizualizări

ÎI „Constructorul Onceanu”, afiliată consilierului socialist Leonid Onceanu, intenționează să dea în judecată Consiliul orășenesc Ialoveni, pentru decizia de a-i respinge solicitarea de modificare a regimului terenului pe care îl deține în sectorul Moldova, strada Timișoara, în regim pentru construcții industriale. Solicitarea companiei a fost de mai multe ori în discuții, iar la ultima ședință a consiliului, consilierii au votat împotriva acestui proiect de decizie. Astfel, compania „CONSTRUCTORUL ONCEANU” a înaintat consiliului o cerere prealabilă, prin care cere consiliului să își revadă decizia de a vota contra modificării regimului terenului. În caz contrar, compania se va adresa în instanța de judecată.

Reprezentantul companiei spune că cererea prealabilă este doar o metodă de a „evita un litigiu în instanța de judecată”. Acesta a declarat că reprezentanții companiei nu au fost invitați niciodată la vreo ședință pentru a se putea expune cu privire la ce urmează a fi construit pe acel teren, și că „lumea vorbește, cineva spune că acolo va fi întreprindere industrială”, în timp ce companiei nu i s-a dat posibilitate de a se expune.

Întrebat ce va fi totuși pe acel teren, reprezentantul companiei spune: „Cu siguranță va fi un lucru în interesul public, în interes social, în interesul administrației locale. Este un teren care trebuie valorificat”.

Consilierii locali au luat act de cererea prealabilă a companiei și au votat pentru respingerea acesteia drept inadmisibilă și neîntemeiată.

Am contactat consilierul Leonid Onceanu pentru a-l întreba dacă firma lui va ataca în judecată decizia Consiliului, însă acesta nu a răspuns la apelurile reporterului IaloveniOnline.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările