ialovenionline
drum pietonal centru 2021 2

VIDEO// Cetățenii cer amenajarea unui drum pietonal aflat în stare dezastruoasă

24 februarie 2021
578 vizualizări

Solicităm reabilitarea și amenajarea trecerii pietonale care face legătura între strada Alexandru cel Bun și strada Ismail (situată între magazinul Linella și maternitate), și care conectează pietonal strada centrală cu o parte din sectorul Albeni, sectorul Chersăcel și Frumușica din orașul Ialoveni. 

Pe această cale de acces, care se află în centrul orașului Ialoveni, trec zilnic sute de oameni, spre casă, serviciu, etc. 

Atragem atenția autorităților publice locale că trecerea menționată este într-o stare extrem de deplorabilă: este murdară, întunecată și plină de gunoaie. După ploaie în locul respectiv se adună apă și noroi, iar pentru oamenii cu dizabilități sau părinții cu copii în cărucior trecerea este imposibilă. 

Deoarece această trecere nu este amenajată și iluminată, spațiul respectiv deseori servește ca loc pentru fumat, consumat alcool sau unii oamenii își satisfac acolo nevoile fiziologice.  

În același timp, ocolirea pe strada Victor Crăsescu nu rezolvă problema pietonilor, pentru că pe strada respectivă nu există trotuar și oamenii sunt nevoiți să meargă pe partea carosabilă, ceea reprezintă un risc, mai ales pe timp de noapte.  

Petiția poate fi semnată pe acest LINK.

Această activitate a fost realizată cu suportul financiar al Uniunii Europene și Fundației Konrad Adenauer în cadrul programului de grant „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările